FOTBALLGOLF

HVA ER FOTBALLGOLF?

Fotballgolf, også kalt «footgolf», er et ballspill som er en blanding mellom fotball og golf. Spillet går ut på å sparke en ball fra et utsparksted og ned i et hull på færrest mulig tilslag. Banen hvor sporten spilles er ofte en golfbane eller lignende, «footgolfbane». Den består av 9 eller 18 hull, og man spiller etter golfprinsippet. Hvert spark gir 1 poeng, og det er satt en grense på maks antall spark. (denne varierer fra bane til bane). Det kan spilles individuelt, double eller lag. Fotballgolf er en sport de fleste kan mestre og finne glede i, og dette er nok den viktigste grunnen til at fotballgolf er den raskest voksende sporten i Europa.

HISTORIE

Fotballgolf er en ung sport, men ingen vet nøyaktig hvem som spilte den først. Sannsynligvis ble de første rundene med fotballgolf spilt rundt 2006. I 2009 ble den første offisielle fotballgolfturneringen arrangert i Nederland, og i 2012 ble det internasjonale FootGolf-forbundet stiftet. (FIFG). Norway FootGolf Association (NFGA) er den styrende organisasjonen i Norge, som igjen er underlagt Norges Golfforbund.  Norge var tidlig ute med fotballgolf, og det første landslaget stilte til VM i 2012. I dag er det i underkant av ti 18-hulls baner, og enda flere med ni hull.

EN SPORT FOR ALLE

Vi kan trygt si at fotballgolf er en sport for alle. I motsetning til golf hvor du behøver en hel bag med utstyr, behøver du i denne sporten bare ett eller to gode bein. Fotballgolf er en rimelig aktivitet. En runde med fotballgolf tar i snitt 2 timer, som gjør det mulig å spille etter jobb- og skoletid.

Mer info om Norway FootGolf Association, NGFA finner du å denne lenken:

nfga.no

Hva slags utstyr trenger jeg?

For å spille fotballgolf trenger man bare en fotball, et par gode sko/ kunstgressko og noen kamerater.

Regler

Fotballsko med knotter er strengt forbudt.
Golfere har alltid fortrinnsrett.

Se alle regler